dimecres, 20 de març de 2013

Mòmies egípcies. El secret de la vida eterna


CaixaForum Lleida
Del 18/12/2012 al 21/04/2013
Explora els complexos rituals relacionats amb la mort i l'altra vida a l'Egipte antic. Aquesta exposició excepcional presenta els tresors del Rijksmuseum Van Oudheven de Leiden (el Museu Nacional d'Antiguitats de Leiden, a Holanda), conegut arreu del món per les seves col·leccions d'egiptologia. 

L'Egipte antic ha intrigat i fascinat estudiosos i viatgers durant segles. La primera part de la mostra analitza els complexos rituals relacionats amb la mort i l'altra vida en aquesta antiga civilització. La idea de ”morir per tornar a néixer” exigia conservar el cos del difunt i, al llarg dels segles, els antics egipcis van anar perfeccionant l'art de la momificació. Aquest tema apassionant s'analitza i explica mitjançant objectes descoberts en tombes. De fet, són les mòmies les que ens ofereixen la possibilitat de descobrir com es vivia i es moria a l'Egipte antic. 

Les tecnologies modernes han permès que els científics i els arqueòlegs ampliïn els seus coneixements sobre les malalties, els hàbits alimentaris i les condicions de vida a l'Egipte antic. Tot i que les inscripcions dels sarcòfags han permès obtenir moltes dades, per aconseguir més informació calia, fins no fa gaire, desembolicar les mòmies, un procés invasiu i destructiu. Hi ha una part de la exposició que ens mostra com avui dia les radiografies o diferents tipus d'escaneigs permeten examinar les mòmies sense malmetre el cos. 

Aquesta mostra permetrà ampliar els coneixements dels seus visitants sobre la creença en la vida després de la mort a l'Egipte antic i sobre la tasca que duen a terme arqueòlegs i científics per desentrellar el passat. Les mòmies esdevenen aquí testimonis cabdals del passat i ens revelen tots els seus secrets.
Preu
Activitat gr
atuïta