dimarts, 1 de maig de 2012

XXVIII SALÓ DEL LLIBRE INFANTIL I JUVENIL

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil obre portes demà amb un espectacle infantil i 4.500 llibres per gaudir

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil obre portes demà amb un espectacle infantil i 4.500 llibres per gaudir El XXVIII Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, que se celebra al Pavelló Firal de Mollerussa de l’1 al 11 de maig, obre demà portes a partir de dos quarts de sis amb la inauguració oficial de la desena edició d’aquest certamen que se celebra de forma consecutiva a la capital del Pla. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la presidenta del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, Reina Duarte, estaran acompanyats en la inauguració pel director de l’Àrea del Llibre de l’Institut Català d’Empreses Culturals, Joaquim Bejarano.
Un cop donat el tret de sortida del que és l’únic saló d’aquestes característiques que se celebra als Països Catalans i el més gran de l’estat espanyol pel que fa a volum de llibres que s’hi exposa, l’espectacle de titelles Granotes, gripaus i altres trifulgues, a càrrec de la Cia. Cesc Serrat Rondallaires serà l’encarregat d’obrir l’ampli programa d’activitats previstes pels onze dies que dura el certamen.
El saló comptarà enguany amb 4.500 llibres exposats, 500 més que l’any passat, compilats a través de sis mostres temàtiques i variades en les quals hi seran presents 14 editorials diferents. Aquesta edició tindrà les bèsties com a eix temàtic, ja que justament els llibres on els animals són els protagonistes conformaran l’exposició monogràfica que duu per títol Mira que són bèsties!.
A banda d’aquesta mostra centrada en el món de les bèsties que poblen la literatura infantil i juvenil, destaquen també dues exposicions més. La primera porta per títol Barcelona i Medellín, il•lustren i reuneix sota la direcció d’Ignasi Blanch, per una banda, l’obra de vint il•lustradors colombians basada en el conte de La pobre viejecita del poeta colombià Rafael Pombo, del qual enguany es compleix justament el centenari de la seva mort, i, d’una altra la de vint il•lustradors residents a Barcelona que interpreten els contes La gorra i La dona medicina, de Joaquim Carbó. L’altra exposició singular que es presenta en el saló és la que commemora els 15 anys de vida de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, una mostra en la que es podrà veure la col•laboració que han fet 36 autors catalans de renom per celebrar aquesta efemèride i de la qual en breu se n’editarà un catàleg.
Gairebé 2.500 escolars procedents de diferents punts de la geografia catalana visitaran el saló durant aquest dies i coneixeran de primera mà la tasca dels sis escriptors i il•lustradors que hi passaran, entre els quals hi tornarà a haver per segon any consecutiu presència d’un autor basc com és Pello Añorga.
El certamen serà utilitzat en horari lectiu pels centres escolars, mentre que la resta d’horari i els caps de setmana estarà obert al públic en general. Els horaris són de dilluns a divendres de 9 a 13 i de 15 a 20 hores i els dissabtes i diumenges d’11 a 14 i de 16 a 20 hores.