divendres, 25 de maig de 2012

Activitats, tallers i jocs per a celebrar el Dia del Medi Ambient

La festa, organitzada pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell, tindrà lloc a Golmés el 3 de juny. Com a preludi als actes festius, l’abocador comarcal de Castellnou de Seana celebrarà un dia de portes obertes, el dissabte 2 de juny.
Per tercer any consecutiu, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell celebrarà el Dia del Medi Ambient al Pla d’Urgell amb un seguit d’activitats gratuïtes per a tothom. Després d’una xocolatada popular (09.30h), es donarà pas a diferents tallers per a infants i per a adults, com el d’herbes medicinals i alimentàries, un d’elaboració de sabó, un taller de cuina d’aprofitament, un per a aprendre a jugar amb jocs tradicionals o, d’altres, com el de manualitats amb material reciclat. Per participar aquests tallers, cal inscriure’s prèviament, perquè les places són limitades (inscripcions a partir del dilluns 28 de maig trucant al 973 71 13 13).
Paral·lelament, s’han organitzat activitats obertes a tot el públic com ara vols captius amb globus aerostàtic, l’inflable gegant del Pop del reciclatge, l’espai de jocs reciclats, titelles, contacontes, animació amb bombolles gegants i una exposició feta amb material de les escoles de la comarca.
Amb l’organització del Dia del Medi Ambient, el Consell Comarcal vol commemorar el Dia mundial del Medi Ambient i conscienciar la població comarcal sobre la importància de la reducció i del reciclatge de residus i, en general, de la cura de l’entorn.
 
Jornada de portes obertes a l’abocador comarcal de Castellnou de SeanaPer a donar a conèixer les instal·lacions comarcal de gestió dels residus, aquest any, com a novetat, el dissabte 2 de juny al matí hi haurà jornada portes obertes a l’abocador de Castellnou de Seana. És previst fer visites guiades a les deu, a les onze, a les dotze i a tres quarts d’una. Les persones interessades, s’hi poden dirigir amb vehicle propi o mitjançant el servei d’autocar gratuït. En cas d’utilitzar el servei d’autocar, cal consultar els horaris i les parades a l’ajuntament i apuntar-se abans del dimecres 30 de maig.