dissabte, 24 de març de 2012

Fre a la iniciativa popular per reposar la sisena hora

La mesa del Parlament ha aturat la tramitació a petició del govern

 

 La mesa del Parlament va admetre a tràmit el novembre passat la iniciativa legislativa popular (ILP) promoguda per la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes (FAPAC) per intentar recuperar la sisena hora a les escoles públiques –el 75% del total–, que la van perdre amb l'arribada del govern de CiU. A partir d'aquell moment, les associacions de pares d'alumnes es van posar en marxa amb l'objectiu de recollir les 50.000 signatures necessàries per debatre el tema al Parlament. Ja n'havien aconseguit unes 15.000. Aquesta setmana, però, el procés participatiu ha estat interromput abruptament. La mesa del Parlament ha enviat una carta a la FAPAC comunicant que havia decidit aturar la tramitació de la iniciativa legislativa a petició del govern de la Generalitat. El motiu –que el Departament d'Ensenyament va confirmar ahir a la tarda– és que “en cas que finalment prosperés, la iniciativa implicaria un increment de la despesa que el govern no podria assumir, i això no ho permet la llei de pressupostos”.

 Davant d'aquesta decisió, la FAPAC ja ha anunciat accions de protesta que acabarà de concretar en l'assemblea general que celebrarà avui a Girona. Considera, segons va avançar ahir la presidenta de la federació de pares, Imma Fuyà, que la decisió del govern, al·legant motius econòmics, és “un atemptat contra el sistema democràtic i un greuge pel model d'escola catalana i per la igualtat d'oportunitats en l'educació”. 

La FAPAC, que agrupa unes 2.000 associacions de pares de tot Catalunya, va promoure la iniciativa legislativa perquè entén que la supressió de la sisena hora és un perjudici per a l'escola pública. “La consellera Irene Rigau va mantenir la sisena hora a les escoles més desfavorides; això vol dir que els seus efectes són positius”, precisa Fuyà.

http://www.elpuntavui.cat/